Social Icons

sâmbătă, 23 martie 2013

I-ai spus stilistului să-ţi taie câţiva centimetri de păr, dar el a exagerat? Ce faci dacă nu îţi place noua tunsoare




Cui nu i s-a întâmplat măcar o dată în viaţă să se lase cu încredere pe mâna stilistului şi mai apoi să fie dezamăgită de excesul de zel de care a dat dovada acesta? Dacă ai trecut măcar o dată prin această situaţie, atunci ştii cât este de problematică şi cât de greu este să îi faci faţă.
Cum procedezi, deci, dacă părul tău este mai scurt decât ţi-ai dorit sau dacă noua frizură nu îţi place? Oricât de dificil ar părea, trebuie să încerci să tratezi situaţia cu stăpânire de sine. Iată câteva sfaturi utile care te-ar putea ajuta să treci peste acest moment dificil.
1. Nu te panica
Înainte să-ţi laşi lacrimile să curgă şiroaie, să-ţi smulgi din cap puţinele fire rămase sau să te cerţi cu stilistul, trage o gură de aer în piept şi relaxează-te. Ţine minte că există o soluţie pentru orice şi că nu este cazul să agravezi problema printr-un comportament necugetat.
2. Fii sinceră
Dacă îţi dai seama că noul look nu este ceea ce ţi-ai dorit, fii sinceră cu stilistul şi spune-i într-un mod politicos şi constructiv ce anume te nemulţumeşte la înfăţişarea ta. Există posibilitatea ca acesta să mai poată interveni încă şi să ajungţi astfel la o situaţie de compromis.
3. Fii încrezătoare
Tunsoarea este prea scurtă? Americanii au o expresia care s-ar potrivi de minune în acest context: "Fake it ‘till you make it", adică prefă-te că totul este în regulă până când depăşeşti momentul dificil. Ei şi ce dacă e prea scurtă? Demonstrează-ţi ţie că poţi fi sexy şi atrăgătoare sub orice look, în orice situaţie. Găseşte un mod de a o stiliza şi, cine ştie, poate vei ajunge să o iubeşti.
4. Lasă-ţi părul să crească
Ştii care e vestea cea bună în toată această întâmplare nefericită? Părul creşte: schimbarea nu este permanentă, ceea ce înseamnă că nemulţumirea ta este provizorie. Vestea şi mai bună este că poţi accelera creşterea prin diferite metode, aşa că… relaxează-te. Totul va fi bine!
Cum să favorizezi creşterea şuviţelor?
Cu toate că pot oferi efecte secundare, vitaminele prenatale fac minuni pentru păr şi unghii. Consultă-ţi medicul şi, în cazul în care acesta îşi dă acordul, ia aceste suplimente alimentare pentru o scurtă perioadă de timp. Vei observa imediat îmbunătăţirile.
Schimbă-ţi alimentaţia. Suntem ceea ce mâncăm, aşa că, dacă vei opta pentru hrană sănătoasă şi vei face mai mult sport, corpul tău se va simţi mai bine şi va funcţiona mai eficient decât de obicei. Mai exact, organismul va favoriza creşterea firelor de păr.
Renunţă la tratamentele chimice dăunătoare ca vopseaua de păr şi permanentul. Dacă îţi doreşti totuşi să schimbi culoarea, încearcă ceva pe bază de plante sau cel puţin un nuanţator, care este mai puţin agresiv cu firele de păr. Dacă îi oferi scalpului puţin timp să respire, vei vedea că şuviţele tale vor creşte mai frumos.
Renunţă la sursele de căldură. Nu îl mai îndrepta cu placa de păr pentru o vreme, ci alege o perie rotativă sau o altă modalitate de a-l coafa fără a-l agresa cu temperaturi extrem de ridicate. Cu cât îl "ataci" mai puţin, cu atât va fi mai sănătos şi va creşte mai repede.
Renunţă la accesorii. Gata cu cozile şi cu cocurile. Lasă-ţi părul în voia lui deoarece în acest fel va respira şi se va rupe mai puţin.
Tunde-l. Chiar dacă obiectivul principal este acela de a-l lăsa să crească, mergi constant la stilist şi dă-i o formă frumoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates