Social Icons

luni, 25 martie 2013

Secretele de stil ale lui Audrey Hepburn



Îţi doreşti un stil bine definit, romantic, perfect feminin, dar cu o uşoară tentă băieţăoasă? Atunci este simplu! Inspiră-te din alegerile pe care Audrey obişnuia să le facă şi nu vei da greş!
Înainte de toate, este important să ştii că stilul lui Audrey este unul aşa-numit “gamine”, iar asta înseamnă că hainele alese sunt feminine şi jucăuşe, cu o uşoară tentă vintage şi un aer anii 50.
Pentru a putea adopta acest stil ai nevoie de haine simple, dar drăgălaşe. Şi evident, conduita ta trebuie să fie una pe măsura unei domnişoare de pension!  
Gamine este exact opusul „femeii fatale”, nu implică nimic sexy şi nu încearcă să seducă. Femeia „gamine” este dulce și nevinovată sau cel puţin, asta trebuie să lase de înţeles.
Garderoba este alcătuită dintr-o serie de haine pline de farmec, colorate, cu aplicaţii de dantelă, imprimeuri de buline sau flori, sau dimpotrivă, urmăreşte un trend mai androgin: pantaloni corsari, bluze în dungi marinăreşti...
În ceea ce priveşte părul, coafura cea mai populară este cea pixie. Asta presupune un păr tuns scurt, eventual un breton tăiat pe drept. Şi deşi cam acestea ar fi direcţiile, nu toate femeile se pot tunde aşa. În funcţie şi de fizionomia ta, poţi opta pentru varianta pe lung a părului.
Ondulează-l aşa cum făceau femeile anilor 50 şi prinde-l într-o coadă de cal.
Păstrează un machiaj modest, dar „dulce”. Asta înseamnă să mergi întotdeauna pe nuanţe naturale sau roz. Optează şi pentru nuanţe de roz piersică. Indiferent ce ai alege, tenul tău trebuie să fie unul impecabil. Bea multă apă, mergi regulat la cosmetică şi dormi bine. Cearcănele nu sunt din această poveste! Poți folosi contur lichid și rimel, pentru a obține acel aspect de ochi de căprioară!
Şi pentru că tot vorbeam de înfrumuseţare, ai grijă la sprâncene. Audrey a avut întotdeauna sprâncenele stufoase și perfecte ca formă. Unghiile?... scurte şi mereu îngrijite! Un lac este suficient însă dacă preferi oja, îţi recomand nuanţele feminine de roşu.  
Iată ce nu ar trebui să-ţi lipsească din garderobă:
Bluze în culori pastelate, tricouri şi bluze cu imprimeuri drăgălaşe (flori, fluturi), cămăşi cu dungi de marinar, pulovere din cașmir în culori pastelate, cardigane, sacouri, şi bluze guler-bărcuţă.  
Poartă rochii mini (până la genunchisau midi), rochii înflorate, rochii tunică şi fuste marinăreşti.
Încălţămintea ar trebui să fie pe aceeaşi idee!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates