Social Icons

luni, 15 octombrie 2012

10 trucuri simple pentru unghii frumoase şi sănătoase



Să-ţi menţii unghiile lungi, frumoase şi sănătoase este mai uşor decât ai fi crezut. Este suficient să respecţi câteva reguli simple.
1) Păstrează-le hidratate! Unul dintre cei mai importanţi paşi spre mâini şi unghii frumoase este să le menţii hidratate. Cel mai indicat este să aplici o cremă seara, înainte de culcare şi să masezi uşor, insistând asupra cuticulelor şi să încerci să dormi cu o pereche de mănuşi moi, pentru a intesifica efectul de hidratare.
2) Poartă mănuşi de plastic atunci când faci curat sau speli vasele.  Dacă stai un timp îndelungat cu mâinile sub apă, vei observa că unghiile se înmoaie şi se rup mai uşor. Mai mult, detergentul de vase îţi usucă mâinile şi are un efect negativ asupra cuticulelor.
3) Nu-ţi tăia cuticulele! Este suficient să le împingi la baza unghiei, dar trebuie să ai grijă sau nu le rupi în timp ce faci asta. Încearcă să nu le tai, vor creşte mai mult, iar aspectul va fi unul inestetic.
4) Ai grijă ce mănânci! Încearcă să incluzi în dieta ta un pahar de lapte şi un ou fiert, măcar de câteva ori pe săptămână, pentru a-ţi asigura doza de calciu.
5) Masează-le! Masajul unghiilor stimulează microcirculaţia, adică sub unghie ajunge mai mult sânge, iar creşterea unghiilor este stimulată.
6) Evită acetona! Pentru a îndeparta oja de pe unghii este indicat să alegi un dizolvant fără acetonă, care nu îţi va usca unghiile la fel de rău.
7) Alege produse de îngrijire cu vitamine. Dacă vrei să ai unghii sănătoase, vitaminele pe care trebuie să te axezi sunt B şi E. Le poţi masa direct pe unghii sau poţi alege creme de îngrijire sau un coat care să se aplice direct pe unghii şi să se absoarbă imediat.
8) Uleiul de măsline întăreşte unghiile şi le redă strălucirea. Pentru cele mai bune rezultate, încălzeşte-l înainte de a-ţi răsfaţă unghiile timp de câteva minute.
9) Pileşte-le corect! Unghiile trebuie pilite într-o singură direcţie, pentru a evita ruperea sau exfolierea lor. Mai mult, nu-ţi pili niciodată unghiile imediat după baie, deoarece sunt mai predispuse la rupere.
10) Foloseşte cu încredere lacul de unghii! Manichiuriştii recomandă să aplici mereu un lac de unghii, chiar dacă alegi unul incolor. Dacă le preferi pe cele colorate, ar trebui să aplici la sfârşit şi un coat care să protejeze culoarea. O astfel de manichiură ar trebui să dureze în jur de 6-7 zile, dar nu este recomandat să o păstrezi pe unghii mai mult de 10 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates