Social Icons

luni, 30 septembrie 2013

Cum să îţi conturezi ochii cu ajutorul eyelinerului


        Fără îndoială, eyelinerul este un produs must-have, care nu trebuie să îţi lipsească din trusa de machiaj. Din vechi timpuri femeile arabe obişnuiau să îşi contureze puternic privirea, întrucât chipul lor era acoperit cu valul specific portului tradiţional, ele fiind nevoite să transmită mesajele subtile cu ajutorul ochilor.
        Efectul dramatic şi misterios pe care tusul de ochi îl conferă privirii, le-au făcut pe femei să considere acest produs o adevărată armă de seducţie. Eyelinerul este unul dintre cele mai versatile produse de make-up. Cu ajutorul său, poţi crea diverse tipuri de machiaje, care au rolul de a-ţi pune în valoare forma ochiului, putând fi adaptate în funcţie de momentul zilei.
        Iată câteva stiluri care te vor ajuta să încorporezi eyelinerul în machiajul tău de zi cu zi.
               Stilul Basic pentru începătoare

        Dacă eşti o începătoare în ceea ce priveşte aplicarea eyelinerului, atunci este bine să începi cu         tehnicile de bază, folosind un creion kohl negru, solid, pentru o aplicare mai uşoară.
        Începe prin a trasa o linie subţire pe pleoapa mobilă, la baza genelor, pornind din colţul interior al ochiului, continuând până când ajungi în colţul exterior. Pentru a fi sigură că nu îţi tremură mâna în timp ce aplici tuşul, aşează-ţi cotul pe o suprafaţă stabilă şi ţine cât mai întinsă porţiunea de piele pe care urmează să aplici produsul.
        După ce ai trasat prima linie, probabil vei dori să obţii un machiaj mai pronunţat, drept urmare va trebui să îngroşi puţin conturul trasat la început. Trasează o altă linie deasupra celei deja create, îngroşând conturul de la jumătatea ochiului până spre exterior.
                Stilul Glam - cum să obţii un machiaj tip cat-eyes
        Cu siguranţă machiajul cat-eyes te-a cucerit la un moment dat şi pe tine, însă de fiecare dată când ai vrut să îl realizezi, ai renunţat fiind convinsă că nu vei reuşi să trasezi conturul perfect. Într-adevăr, machiajul tip cat-eyes poate fi destul de dificil de realizat, în special în cazul în care nu ai mai folosit până acum tuş de ochi, însă nu este imposibil.
        Pentru a realiza un astfel de machiaj, de această dată ai nevoie de un tuş lichid, cu pensulă, pentru o aplicare cât mai precisă. Porneşte din colţul interior al ochiului, îngroşând treptat conturul, până ajungi în colţul exterior unde vei trasa o codiţă ascendentă. Pentru a fi sigura că acea codiţă va ieşi perfect, poţi apela la trucul cu banda adezivă: lipeşte o bucată de scotch sub colţul exterior al ochiului, la un unghi de 45 de grade şi aplică fără nicio grijă eyelinerul.
                Cum să corectezi defectele ochilor cu ajutorul eyelinerului
        Dacă ai ochii depărtaţi, aplică tuş atât pe pleoapa mobilă cât şi sub ochi, la baza genelor, transând conturul de la jumătatea ochiului. Ai ochii apropiaţi? Trasează un contur delicat în colţul exterior al ochiului.
        Pune-ţi în valoare ochii mari, migdalaţi, aplicând un contur cât mai gros pe pleopa superioară şi o linie subţire sub ochi. Finisează look-ul cu ajutorul unui strat generos de mascara, pentru a-ţi pune în valoare forma ochilor.
        Chiar dacă unii make-up artişti îţi recomandă să eviţi eyelinerul dacă ai ochii mici, află că tuşul de ochi aplicat corespunzător poate crea efectul unor ochi mai mari. Secretul este să insişti asupra colţului exterior al ochiului, evitând să conturezi prea puternic ochii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates