Social Icons

miercuri, 4 aprilie 2012

Puncte negre


Excesul de sebum al zonelor grase, amestecat cu celulele moarte şi impurităţile care se depun pe faţă zilnic, rezultă în închiderea porilor şi apariţia nedoritelor puncte negre. Numite şi comedoane deschise, spre deosebire de coşuri - care sunt denumite comedoane închise - aceste puncte negre reprezintă o formă uşoară de acnee şi pot fi tratate printr-un tratament facial atent şi zilnic. Aspectul negru al acestora nu este cauzat de murdărie, ci de oxidarea sebumului acumulat în contact cu aerul şi de melanină conţinută de celulele moarte. 
Schimbările hormonale prin care trece corpul nostru ce pot fi cauzate şi de anumite anticoncepţionale care scad numărul de hormoni masculini pot avea ca rezultat mărirea cantităţii de sebum care este secretată de glandele sebacee, de asemenea şi o dietă bogată în carbohidraţi şi grăsimi. Aportul sporit de vitamina A poate ajuta însă la menţinerea deschisă a porilor şi atingerea por-fecţiunii şi eliminarea punctelor negre.
Tratament contra punctelor negre
Tratamentul punctelor negre se traduce mai mult într-o rutină de îngrijire zilnică.
Primul pas în îndepărtarea punctelor negre ar fi curăţarea tenului şi în special a zonei grase – cel mai adesea exact în celebra zonă T – iar începutul acestui mini tratament cosmetic poate fi o baie de aburi fierbinţi sau aplecarea deasupra unui vas cu apă aburindă, acoperind zona din jurul fetei cu un prosop pentru reţinerea aburilor, scopul fiind deschiderea porilor. 
Folosiţi apoi o mască exfoliatoare uşoară, care să conţină ingrediente naturale şi să nu fie prea astringentă sau fâşii cosmetice speciale pentru îndepărtarea punctelor negre. Nu exageraţi cu această exfoliere pentru că în cazul tenului foarte sensibil, aceasta ar putea duce la o agravare a comedoanelor şi la o permanentizare a acestei probleme. Încercaţi ca pe timpul zilei să vă atingeţi faţa cât mai puţin pentru a evita posibilul cu contact cu bacterii ce pot duce la apariţia punctelor negre.


Un comentariu:

Viorica spunea...

Punctele negre sunt coşmarul oricui...sunt foarte inestetice

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates