Social Icons

marți, 11 septembrie 2012

6 trucuri pentru un machiaj impecabil


Este destul de simplu să te machiezi impecabil, dacă ţii cont de câteva reguli. Şi pe măsură ce exersezi, o să devii tot mai pricepută, iar "ritualul" va fi tot mai scurt.
1. Aplică o cremă hidratantă pe faţă şi timp de 15 - 30 de minute trebuie lăsată să acţioneze.
2. Apoi aplică fond de ten şi pe gât şi pe decolteu, altfel o să arăţi ca şi cum ai avea o mască pe faţă. Este important să îţi alegi fondul de ten potrivit nuanţei pielii tale, în nici un caz unul prea închis sau prea deschis.
3. Suge-ţi obrajii şi dă-te cu un pic de pudră pe pomeţi: nici prea mult, nici prea puţin. Atât cât să pară că eşti un pic îmbujorată şi să ai un look sănătos şi fresh!
4. Urmează conturul buzelor, cu un creion în aceeaşi nuanţă ca şi rujul. Atenţie: ideea e nu să îţi conturezi vizibil buzele, ci să împiedici rujul să curgă pe timpul zilei. Dacă nu respecţi această regulă, nu te menajăm: rişti să arăţi ca o piţipoancă.
5. Apoi, urmează tuşul pentru ochi. Maro, negru, gri - culoarea e mai puţin importantă decât felul în care trasezi liniile! Nu le duce prea mult spre exterior, chiar dacă ţie ţi se pare că eşti sexy şi că ai un look de “pisică sălbătică”, şi nu le face prea groase.
Mai departe, continui cu fardul de pleoape – obligatoriu, trebuie să ai la îndemână două nuanţe complementare. Fie că e vorba de tonuri de auriu, roz, violet, gri sau verde, e esenţial ca în colţurile interioare să te fardezi cu nuanţă mai deschisă, iar spre exterior să foloseşti fardul mai închis.
6. În ceea ce priveşte rimelul, ţine ochii deschisi în timp ce eşti “în acţiune” şi machiază-ţi genele de sus şi cele de jos pe rând, curbându-le şi alungindu-le cu răbdare. Nu trece cu periuţa rimelului de mai mult de trei ori peste fiecare rând de gene, ca să nu le încarci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates