Social Icons

vineri, 21 septembrie 2012

Aventura machiajului de podium – look-uri curajoase culese din lumea modei




Ţi-ai dorit vreodată să adopţi un look îndrăzneţ, chiar dramatic în machiaj? O nuanţă puternică de ruj care te-ar scoate din mulţime sau un eyeliner colorat precum am văzut în multe prezentări de modă anul acesta? Prin definiţie machiajul este o artă experimentală, un element teatral prin care poţi exprima cele mai intense trăiri, aşadar, dacă eşti captivată de machiajul de podium, te invit să reproduci cele mai curajoase look-uri culese din Fashion Week:
 Nuanţe citrice de ruj
Adori citricele? Încearcă culorile fructate pe buze! Pentru a obţine acest look, foloseşte mai întâi un primer pentru buze, care va ajuta produsul cosmetic să se întindă uniform şi mai uşor. Apoi, conturează-ţi buzele cu o nuanţă de galben muştar; cel mai indicat este să utilizezi un creion de buze cu o nuanţă mai închisă decât cea a rujului. Continuă cu aplicarea rujului şi în final, aplică şi puţin gloss transparent pe centrul buzei inferioare.
Curentul Pop Art pe buze
Eşti adepta machiajului colorat al ochilor şi nu ai încercat nuanţele preferate şi pe buze? Pentru nuanţe curajoase precum albastru sau mov, foloseşte o pensulă de buze pentru a aplica rujul depăşind puţin linia naturală a buzelor. Astfel, vei obţine o formă mai precisă şi vei contrabalansa efectul de micşorare datorat nuanţelor închise de ruj.
Ruj portocaliu – tentaţia nuanţelor tomnatice
Dacă nuanţa de ruj preferată este corai, atunci cu siguranţă un pas curajos, dar firesc în evoluţia machiajului tău va fi să încerci un ruj portocaliu. Conturează-ţi buzele atât pe exterior, cât şi pe interior cu un creion portocaliu intens, aplică rujul portocaliu preferat şi puţin gloss pentru strălucire.
Ruj negru pentru zile roşii
Un ruj negru este sexy şi îndrăzneţ, însă poate conferi un aspect plat dacă este aplicat incorect. Pentru a evita acest lucru, întotdeauna apelează la ajutorul unui contur într-o nuanţă apropiată (vişiniu închis) cu cea a rujului, care va crea dimensiune. Aplică rujul negru şi puţin gloss pe centrul buzelor.
Machiaj marin pentru ochi
Deşi de multe ori criticat de-a lungul timpului, fardul de pleoape albastru a recăpătat adepte, în special în rândul celebrităţilor cu ochii verzi sau căprui. Pentru a realiza machiajul purtat de Heidi Klum aici, foloseşte o pensulă blender pentru a dispune nuanţa turcuaz de la linia genelor pâna la sprâncene dar şi pentru a contura linia genelor inferioare. Continuă aplicând în colţurile interne un fard argintiu şi conturează-ţi ochii cu un creion khol mov. Mascara din plin completează acest look.
Color block cu eyeliner colorat
Nu demult vă propuneam linia de tuş colorată, perfectă pentru un contur avangardist al ochilor şi deja simt nevoia să vă propun următorul nivel – color block cu eyeliner colorat. Pentru a realiza acest look, poti folosi eyeliner gel sau farduri cremoase waterproof pentru a trasa conturul ochilor în culori aflate în opoziţie cromatică, nu neaparat complementare.
Farduri în nuanţe neon
Contrastul dintre fardul de pleoape galben neon şi eyeliner-ul negru este izbitoare în machiajul purtat de Rihanna în imaginea de mai jos. Pentru a obţine acest look, aplică un primer pentru ochi, un fard neon preferat de tine într-o nuanţă deschisă, conturează discret pliul cu fard maron cald şi ochii cu eyeliner negru.
  
Machiajul cu glittere şi stickere – accesorii cu adeziv
Tatuajele temporare şi stickerele salvează mult timp şi conferă purtătoarei un look imposibil de neremarcat. Pentru a replica machiajul Ke$hei, începe prin a aplica fard de pleoape argintiu pe pleoapa mobilă şi completează într-o manieră artistică cu glittere. Conturarea formelor obţinute cu eyeliner negru va conferi dimensiune capodoperei.
Gene fantasy – gene false din dantelă
Dacă mascara nu mai are efectul scontat şi vrei să mergi pe gene false pentru a capta privirile, poţi încerca o pereche fantasy din dantelă. Potrivite unui machiaj smoky uşor winged, banda din dantelă va conferi un look dramatic, potrivit pentru un eveniment fashion cu un dress code bizar.
Gene false cu pene
Nu mi-aş putea ierta niciodată greşeala dacă nu aş aminti şi de fabulosul stil de cabaret şi ale sale elemente caracteristice, penele. Foarte populare în lumea fashion şi omniprezente în coafuri sau accesorii, penele îşi fac apariţia şi în beauty prin numeroase modele de gene false deosebite.
Acestea sunt doar câteva elemente desprinse de pe podium prin care poţi începe propria aventura în machiaj. Foloseşte-te de ele pentru a crea look-uri inedite şi pentru a sărbători arta machiajului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates