Social Icons

vineri, 28 decembrie 2012

12 sfaturi pentru unghii sănătoase



Nu ignora sănătatea unghiilor tale! De cele mai multe ori afecţiunile unghiilor îţi oferă indicii despre sănătatea organelor interne. De exemplu, unghiile fragile semnalizează de cele mai multe ori o deficienţă nutriţională. Mai mult, dacă nu eşti atentă, te poţi trezi cu infecţii urâte şi cu unghii încarnate şi dureroase. Iată ce trebuie să faci ca să ai unghii sănătoase.  
1. Hidratează-ţi unghiile!
Ca să îţi păstrezi unghiile hidratate, aplică vaselină sau o cremă pe bază de vaselină în fiecare seară, înainte de culcare, pe cuticule şi pe unghii. Păstrează o cutiuţă cu această cremă în geantă sau în sertar...sau oriunde ai nevoie, ca să o aplici pe unghii ori de câte ori le simţi deshidratate. Dacă nu eşti un fan vaselină, poţi să o înlocuieşti cu ulei de ricin, care conţine vitamina E şi este extrem de bun pentru cuticule. Încă o variantă este uleiul de măsline – şi acesta hidratează unghiile.
2. Foloseşte mănuşi de bucătărie!
De fiecare dată când faci treburi casnice sau speli vasele, protejează-ţi unghiile cu ajutorul unor mănuşi de bucătărie. Cele mai multe treburi casnice, de la grădinarit la frecat mocheta şi spălat vase,  sunt criminale pentru unghii! Ca să nu îţi intre mizerie sub unghii sau să nu ţi se exfolieze din cauza detergenţilor, foloseşte mănuşi! Ar fi de preferat să aplici o cremă hidratantă şi înainte de punerea mănuşilor.
 3. Atenţie la cuticule!
Nu este nevoie să îţi tai cuticulele, trebuie doar să le împingi în sus cu grijă. Altfel, cuticulele se pot rupe şi poţi sângera. Acest lucru poate afecta întreaga unghie.
4. Usucă-ţi mâinile timp de cel puţin două minute după ce speli vasele, fă duş etc. La fel procedează şi cu degetele de la picioare, după ce ai stat în piscină, de exemplu. Lăsându-le umede, rişti infecţii fungice.
5. Aeriseşte-ţi pantofii!
Încălţămintea cu umezeala poate favoriza apariţia infecţiilor fungice.
6. Poartă şosete din bumbac 100%. Sunt bune deoarece absorb umezeală şi te feresc de infecţii.
7. Pentru unghii puternice, ia vitamina E cu biotină! Cercetătorii elvenţieni au descoperit că persoanele care iau 2.5 milligrame de biotină timp de 5 luni şi jumătate au unghiile mai ferme şi mai rezistente. Într-un studiu realizat în SUA, 63 % dintre persoanele care au luat biotină au descoperit o îmbunătăţire a stării unghiilor lor.
8. Bea un pahar cu lapte şi mănâncă un ou fiert tare zilnic. Bogate în zinc, acestea fac minuni pentru unghii – mai ales pentru unghiile cu pete albe, semn al lipsei zincului din organism.
9. Pileşte-ţi corect unghiile! Nu pili unghia haotic în toate direcţiile! Nu pili înainte şi înapoi, alege o singură direcţie. Şi cel mai important: nu pili unghiile imediat după duş, pentru că atunci unghiile se rup cel mai uşor.
10. Masează-ţi unghiile pentru a le menţine puternice şi strălucitoare. Masajul stimulează circulaţia sângelui în acea zonă, care o face să crească mai repede şi mai sănătoasă.
11. Dă-te cu lac sau ojă pe unghii, pentru că protejează unghia.
12. Evită substanţele de îndepărtat oja pe bază de acetonă şi formaldehidă. Usucă foarte tare unghiile. Foloseşte soluţii pe bază de acetat.

Un comentariu:

Bianca spunea...

Eu chiar în momentul de faţă folosesc uleiul de măsline pentru unghii :D

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates