Social Icons

duminică, 31 martie 2013

Top 5 reţete de balsam de păr pe care le poţi face acasă



            Un balsam de păr homemade are două mari avantaje: te ajută să economiseşti şi îţi oferă o soluţie personalizată pentru problema părului tău.    
                Un balsam bun ar trebui să-ţi hidrateze părul după ce îl cureţi cu şampon. La modul ideal, acesta ar trebui să refacă echilibrul chimic al părului şi să îţin întărească vârfurile. Este important să alegi un balsam care să hidrateze părul, nu doar să îl încarce cu uleiuri - în acest caz părul va absorbi mai uşor praful şi va avea un aspect gras.
Iata, mai jos, 5 reţete de balsam de păr homemade pe care ţi le recomandăm:
1. Balsam din ulei de jojoba şi aloe vera
Părul tău poate părea uscat şi lipsit de strălucire dacă uiţi să aplici balsam. Foloseşte această reţetă simplă pentru a prepara un tratament excelent pentru el. Amestecă într-un castron 30 de ml de ulei de jojoba şi 80 de ml de gel organic de aloe vera. Masează această loţiune pe părul umed şi lasă-l cel puţin jumătate de oră să pătrundă în firele de păr, apoi clăteşte-te. Foloseşte regulat această reţetă pentru a obţine rezultate uimitoare.
2. Balsam din ulei de nucă de cocos
Nu este necesar să combini acest ulei fantastic şi revitalizant cu nici un alt ingredient pentru a obţine un balsam plin de vitamine. Toarnă-ţi în palmă o cantitate mică de ulei de cocos şi freacă-ţi palmele, pentru a facilita distribuirea uniformă a produsului. Aplică-l apoi pe păr,începând de la câţiva centimentri de rădăcină (să nu le îngraşi prea tare) şi până la vârfuri. Lasă-ţi părul să se usuce şi bucură-te de textura lui mătăsoasă.
3. Balsam din oţet de mere şi apă
Prepară acest balsam super simplu şi hidratant pentru a scăpa de textura aspră a părului şi de vârfurile despicate. Toarnă o ceaşcă de apă distilată într-o sticlă cu pompiţă şi adaugă o lingură de oţet de mere. Aplică-l pe toată lungimea părului şi lasă-l să se usuce natural. Foloseşte acest produs regulat pentru a-ţi menţine părul în formă.
4. Balsam din ulei de măsline şi ulei de jojoba
Uleiul de jojoba este unul dintre ingredientele de bază dacă vrei să-ţi revitalizezi şi să-ţi hidratezi părul. Amestecă 1/4 de ceaşcă de ulei de jojoba cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă câteva picături de levănţică pentru aromă şi pune amestecul într-un recipient cu pompiţă (de tip spray). Pentru a menţine eficacitatea balsamului, ar fi ideal să-l pui într-un recipient închis la culoare şi în frigider. Aplică puţin pe părul umed, înainte să începi să-l aranjezi.
5. Balsam din ulei de măsline şi ulei de şofrănel
Pentru a obţine un balsam hidratant, amestecă o ceaşcă de apă, 2 linguri de ulei de şofrănel (îl găseşti la Plafar), 2 linguri de ulei de măsline şi 60 de ml din balsamul tău preferat. Păstrează amestecul într-o sticluţă cu pompiţă şi aplică-l într-o cantitate mică pe părul umed, de fiecare dată când te speli. Ingredientele naturale vor neutraliza efectul ingredientelor chimice din balsamul tău normal şi îi vor oferi părului o textură moale şi mătăsoasă.

Un comentariu:

coco spunea...

si eu folosesc , imi plac !

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates