Social Icons

miercuri, 18 ianuarie 2012

9 paşi pentru o manichiură perfectă

Noi, femeile, suntem sigure de următorul lucru: mâinile sunt cartea de vizita al reprezentantelor sexului frumos. Înfăţişarea perfectă necesită şi o manichiură perfectă.
Pentru a avea aspectul de unghii îngrijite, încearcă o dată pe săptămână să te răsfeţi cu o manichiura făcută chiar de tine!
Înainte de a începe procesul, vei avea nevoie de următoarele: un vas plin cu apă caldă forfecuţă pentru tăierea unghiilor, forfecuţă pentru cuticule, cremă pentru cuticule, o pilă, dizolvant pentru lacul de unghii - indicat este să nu conţină acetonă, aceasta fiind responsabilă de uscarea, ruperea şi exfolierea unghiilor, lac pentru stratul de bază sau lac pentru întărirea unghiei, beţişor pentru cuticule, vată şi, nu în ultimul rând, de oja preferată.
Acum, că avem toate instrumentele necesare, putem începe:
1. Îndepărtează oja veche cu ajutorul unor bucăţi de vată înmuiate în dizolvantul de unghii. Apasă fiecare bucata de vata pe fiecare unghie, ţine-o câteva secunde, iar apoi îndepărteaz-o spre exteriorul unghiei.
2. Începe prin a-ţi pili unghia cu o mişcare uniforma (nu folosi o mişcare de dublu sens pentru că vei ajunge să slăbeşti unghia şi se va exfolia). Cel mai potrivit este să alegi o pilă flexibilă şi moale.
3. Masează unghia, printr-o mişcare de rotaţie, cu o cremă special creată pentru cuticule.
4. Introdu mâinile câteva minute în vasul cu apă călduţă, iar apoi şterge-le cu un prosop curat şi uscat.
5. Ţinând beţişorul de cuticule ca pe un stilou în mână, începe prin a împinge cuticulele uşor spre interiorul unghiei pentru a scăpa de pielea moartă. Nu este indicat să tai cuticulele cu forfecuţa, deoarece acestea au rolul de a apăra unghia împotriva bacteriilor.
6. Fii sigura că unghia este perfect curată înainte de a aplica următoarele produse. Dacă ai probleme cu unghiile, indicat este să utilizezi ojă pentru întărirea unghiei sau o ojă împotriva îngălbenirii unghiilor. Nu trece la pasul următor până nu te asiguri că ai folosit un lac pentru stratul de bază.
7. Aplicarea ojei nu se face dintr-un căpat în altul. Se trasează 3 fâşii pe unghie: se duce pensula cat mai aproape de bază, astfel încât să nu se atingă cuticula şi se trasează prima fâşie pe mijloc, iar apoi se continuă cu lateralele.
8. Aşteaptă întotdeauna să se usuce primul strat (indicat ar fi 10 min), iar apoi îl poţi aplica pe următorul. În cazul în care ai atins din greşeala cuticulele, poţi să înfăşori vârful unui beţişor de cuticule într-o bucată mică de vată, să îl înmoi în dizolvantul de lac şi să începi prin a curăţa surplusul de ojă.
9. Poţi termină cu un lac sau un ulei pentru uscare rapidă.

Un comentariu:

Alina spunea...

interesante sfaturi:x

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates