Social Icons

duminică, 21 octombrie 2012

Sprâncenele sunt importante - învaţă cum să te pensezi corect




Forma sprâncenelor pune în evidenţă ochii şi influenţează aspectul final al feţei. Cum fiecărei persoane îi corespunde o formă diferită, este necesar să înveţi să te pensezi corect şi să incluzi reguli de îngrijire a sprâncenelor în ritualul tău de frumuseţe.
Este foarte important să te pensezi cu atenţie atunci când faci acest lucru pe cont propriu şi pentru prima oară. De obicei, este recomandat să te duci la salon ca să îţi dea o formă care să ţi se potrivească sau măcar să laşi pe altcineva să te ajute la început.  Dar, dacă nu vrei să apelezi la terţe persoane, iată o serie de paşi pe care să îi urmezi pentru un pensat eficient.
Cumpără instrumente de lucru de bună calitate: o pensetă, un mic pieptăn pentru sprâncene şi o forfecuţă. Ideea este că dacă nu ai instrumente bune, rişti să îţi rupi firele de păr şi să rămâi cu rădăcina la vedere, ceea ce este inestetic. Înainte de a începe să-ţi smulgi firele de păr cu ajutorul pensetei, foloseşte un creion pentru sprâncene pentru a le da o formă preliminară. Colorează sprânceana aşa cum ai vrea să arate la final, iar firele care rămân necolorate sunt cele pe care trebuie să le îndepartezi.
Încearcă să pensezi ambele sprâncene în paralel. Aşa vezi dacă forma este aceeaşi atât pentru sprânceana din stânga, cât şi pentru cea din dreapta. O greşeală comisă frecventă este ca tendinţa de a pensa mult într-o parte şi puţin în cealaltă, iar sprâncenele au un aspect diferit la final.
După ce ai încheiat etapă de mai sus, smulge firele de păr care se află în zona de mijloc a frunţii - cea de deasupra nasului. Nimănui nu îi place o singură sprânceană, care să înceapă din dreapta şi să se termine în stânga. Aşa că, delimitează cele două sprâncene şi smulge, fără a sta pe gânduri, firele de păr din mijloc.
Ulterior, începe să dai un aspect frumos sprâncenei şi taie puţin din firele mult prea lungi, care arată neîngrijit. Dar, nu tăia foarte mult, fii cumpătată şi încearcă să nu îţi distrugi sprâncenele, pentru că acestea cresc greu.
Ultimul pas constă în colorarea sprâncenelor ca să aibă aceeaşi culoare ca a părului tău. Poţi să foloseşti un creion pentru sprâncene cu care să le conturezi frecvent sau apelează la un salon de înfrumuseţare, unde să le vopseşti în nuanţa părului.
Ţine minte că sprâncenele cresc greu, aşa că nu te juca cu forma lor, având în vedere că ele influenţează aspectul final al feţei tale. Cel mai bine dacă nu eşti foarte îndemânatică este să apelezi la ajutor de specialitate.

Un comentariu:

coco spunea...

foarte importante...eu inca am probleme cu ele !

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates