Social Icons

duminică, 1 septembrie 2013

Pensée de la semaine

            Nu o dată am stat şi m-am întrebat dacă mă deosebeşte ceva de restul mulţimii pentru că de foarte multe ori am impresia că împrumut gândurile celorlaltora şi că nimic nu-mi aparţine. Mi se pare că totul se petrece în turmă şi că puţini sunt cei care au curajul să dea contur gândurilor fără a se lăsa convinşi că trebuie să fie la fel ca restul. Desigur, în adolescenţă începem să ne exprimăm mai des gândurile şi convingerile pentru că aşa este acea perioadă. Dar chiar şi atunci sunt unele persoane cu nişte personalităţi mai puternice care reuşesc să se impună şi astfel îi fac pe restul să fie ca ei. Într-o lume în care majoritatea sunt foarte asemănători este mai greu să evoluezi şi să poţi fii tu însăţi ceea ce eşti fără ca restul să te pună la un zid. Nu aţi avut uneori impresia că atunci când încercaţi să vă exprimaţi o opinie diferită într-un grup care gândeşte la fel toţi vă privesc în acelaşi mod? Mie personal mi se pare că sunt foarte puţine persoane care reuşesc să se înţeleagă pe ei cu adevărat şi tot atât de puţine persoane care nu se feresc să fie aşa cum le place. Pentru că la urma urmelor cu toţii facem parte dintr-o turmă în care cei mai puternici reuşesc, iar cei care ar trebui valoraţi cu adevărat sunt împinşi în jos doar pentru că nu au aceleaşi concepte.
            Ce credeţi cu toţii avem acest instict de turmă? Cu toţii ar trebui să ne lăsăm influenţaţi de restul?
            P.S: „Să distrugem, în focul sacru al originalităţii, toate resturile improductive ale trecutului.” de Grigore Moisil

3 comentarii:

Unknown spunea...

Într-adevăr,de mult suntem influenţaţi de gândirea celorlalţi,din pacate!Ar trebui să fim în stare să fim originali in gândire!
Superb articolul!
Ţine-o tot asa,E!
Pupici,Scarlett

meduza spunea...

Am observat și eu asta, și spun cu regret că părerile celorlalți încă mai au influență asupra mea, deși am început să mă retrag ușor din turmă și să merg pe calea mea. Nu vreau să fiu doar un om ca toți ceilalți, vreau să mă remarc și, sper eu, nu într-un mod negativ :D Într-adevăr, este un articol interesant. Totuși, am o mențiune de făcut, pentru că dacă nu spun nimic, nu mai dorm bine la noapte :)) Este credeți*, și nu crede-ți. Nu judec, nu critic, doar remarc :D Drăguuț blog apropo :3

Unknown spunea...

Mersi pentru observatie :) Am rectificat greseala.
Mersi si pentru compliment

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates