Social Icons

sâmbătă, 20 aprilie 2013

7 lucruri pe care să NU le faci pe Facebook



Nu doar că ai cont de Facebook, dar eşti şi foarte activă pe această reţea de socializare? E timpul să realizezi că există şi efecte negative, aşa că ai grijă să eviţi cele şapte greşeli pe care le fac aproape toţi utilizatorii.  
1. Parola
Nu folosi parole obişnuite, care conţin numele tău şi eventual data naşterii la sfârşit. Evită să îţi compui parola din cuvinte care există în dicţionar. Alege o combinaţie de litere, cifre şi semne speciale, care să aibă cel puţin opt caractere.
2. Data naşterii
Nu lăsa la vedere data completă de naştere, pentru că rişti să fii ţinta hackerilor. Facebook-ul este o reală sursă de unde ei pot obţine informaţii private despre tine, iar de la asta până la a-ţi accesa conturile bancare nu mai sunt prea mulţi paşi. Dacă deja ţi-ai înregistrat data naşterii pe profil, editează informaţiile. Lasă doar ziua şi luna naşterii, renunţă la an.
3. Selectează persoanele care îţi văd profilul
Ţine cont de instrumentele care se folosesc pentru controlul informaţiilor pe care le faci publice sau nu. Opţiunile Facebook-ului îţi permit să selectezi cine îţi vede pozele, cine are acces la informarţii despre tine sau cine poate comenta pe profilul sau la pozele tale. Dacă nu te poţi abţine să postezi informaţii strict private, macar ai grijă să restricţionezi accesul la ele.
4. Nu scrie pe Facebook că pleci în vacanţă
Să îţi pui status pe Facebook că pleci din oraş în weekend sau mai mult, că mergi două săptămâni în vacanţă, e ca şi cum ai lăsa un bileţel pe uşa de la intrare, care spune ‘nu e nimeni acasă’. Aşteaptă până ajungi din nou acasă şi abia apoi spune-le prietenilor virtuali unde ai fost plecată.
5. Numele copiilor din poze
Dacă postezi fotografii cu anumiţi copii pe profilul tău de Facebook, evită să le tag-uieşti numele. Dacă prietenii tăi fac asta, roagă-i să le şteargă. E o masură valabilă strict pentru siguranţa celor mici.
6. Profilele copiilor sub 13 ani
Ai un frate, o nepoţică sau chiar un fiu care nu a împlinit încă 13 ani, dar vrea să îşi facă un cont pe Facebook? Trebuie să ştii că reţeaua de socializare nu permite membri sub 13 ani. În loc să îţi încurajezi copilul să treacă o dată de naştere falsă, mai bine permite-i să-şi facă un cont folosind adresa ta de mail. Aşa vei putea avea controlul asupra informaţiilor pe care le postează şi asupra oamenilor cu care intră în contact.
7. Alegerea noului iubit
Să-ţi alegi un nou iubit pe Facebook nu e cea mai bună idee. În spaţiul virtual, oamenii pot părea ceea ce nu sunt, aşa că s-ar putea să ai mari surprize la întâlnirea din ‘realitate’. Un caz tragic legat de o poveste de iubire conturată pe Facebook este cel al prezentatoarei tv Katie Piper. Iubitul său, pe care l-a cunoscut prin intermediul reţelei de socializare, a marcat-o pe viaţă dupa ce a sechestrat-o, a violat-o, iar apoi i-a turnat acid sulfuric pe faţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates