Social Icons

miercuri, 3 aprilie 2013

E bine să păstrez un produs cosmetic expirat?




O întrebare deloc de neglijat mai ales că, din diverse motive, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos se confruntă cu o astfel de situaţie. Experţii de peste Ocean susţin că ar fi ideal ca termenul indicat de producător să fie totuşi respectat. Ceva mai exigenţi sunt specialiştii noştri şi atrag atenţia asupra unor aspecte deloc de neglijat. 
                Întâi de toate, să lămurim ce înseamnă de fapt un produs cosmetic expirat. Pentru că la fel de nociv se poate dovedi şi acel produs care încă se găseşte în termen.
                “Produsul care are inscripţionată, din fabrică/de producător, data expirării valabilităţii sau orice produs cosmetic a cărei consistenţă, culoare, miros, aspect s-au modificat, după începerea folosirii lui, chiar dacă se află în interiorul intervalului de valabilitate”, explică Luminiţa Marinescu, medic dermatolog.
               De ce este însă extrem de important să respectăm modul de utilizare şi termenul de valabilitate mai ales când vorbim de produse cosmetice?
                “Ingredientele active şi aditivii, precum şi relaţia biochimică stabilă dintre ele şi respectiv beneficiul terapeutic-cosmetic sunt garantate de producător de regulă într-un interval de timp de la producerea lor. Perioada de graţie pentru utilizarea produsului, dincolo de data expirării garanţiei oferită de producător, nu este indicată”, răspunde ferm dr. Marinescu.
                Ca şi în cazul medicamentelor şi în cel al produselor cosmetice şi dermatocosmetice ar trebui să avem aceleaşi exigenţe – de a cunoaşte şi de a ne încadra, în limitele de valabilitate recomandate de producător.
                Prin urmare, nu este recomandat a se depăşi data de utilizare, dincolo de data de expirare a unui produs cosmetic sau dermatocosmetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates