Social Icons

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Tratează călcâiele crăpate!




A avea grijă de picioarele tale nu este o sarcină atât de complicată, mai ales dacă recurgi la câteva trucuri simple! De cele mai multe ori lucrurile mici aduc schimbări uriaşe. Iată cum scapi de problema călcâielor crăpate și cum poţi reda vigoare picioarelor tale! 
Deşi nu te aştepati la asta, ceea ce mănânci contează şi în acest caz. Menținerea unui regim alimentar echilibrat, bazat pe o mulțime de legume, fructe proaspete,dar şi sucuri, va preveni crăparea călcâielor.
Bea multă apă pentru a te hidrata din interior, asigurându-ţi astfel o piele moale şi suplă.
Cu cât foloseşti apă mai caldă la duş, cu atât pielea ta se va usca mai tare. Data viitoare încearcă un duș cu apă călâie sau rece. Frigul tonifică şi menţine pielea tânără.
Înainte să te bagi la somn, spală-te bine pe picioare. Aplică o loţiune intens hidratantă sau vaselină, pe toată suprafaţa picioarelor tale. Masează bine, pentru a hidrata pielea uscată şi culcă-te cu o pereche de şosete, care să menţină umezeala, pe tot parcursul nopţii.  
În altă seară, îţi poţi înmuia picioarele în apă călduță, pentru ca mai apoi să le freci bine cu o piatră ponce. Dă-te cu multă cremă. Piatra ponce va îndepărta pielea moartă, lăsând în urmă pielea mai moale şi mai netedă.
Poartă şosete cât mai des posibil, mai ales pe timpul zilei, pentru a-ţi ţine departe picioarele de poluare și murdărie; acestea scad gradul de umiditate al pielii.
Dacă ai călcâiele crăpate, evită să umbli desculţă.
Uleiul vegetal poate fi o alternativă bună atunci când vrei să vindeci crăpăturile adânci ale pielii. Masează-ţi picioarele în fiecare seară, dacă ai cum, cu ulei vegetal şi lasă-l să intre bine în piele.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates