Social Icons

joi, 11 aprilie 2013

7 trucuri esenţiale pentru o pedichiură perfectă




Sezonul sandalelor se apropie cu paşi repezi, aşa că ai face bine să fii pregătită! Nu trebuie să apelezi însă la un salon costisitor pentru o pedichiură impecabilă. Urmează sfaturile pe care ţi le dau mai jos şi lasă-ţi picioarele să atragă toate privirile.
1. Îmbaiază-ţi picioarele
Pentru a te pregăti aşa cum trebuie pentru pedichiură, ţine-ţi picioarele timp de 15-20 de minute într-un lighean cu apă călduţă. Poţi adăuga gelul tău de duş preferat, câteva picături de ulei esenţial sau poţi chiar înlocui apa cu un ceai calmant de plante.

2. Exfoliază-ţi pielea
Alege scruburi pe bază de sare de mare sau de zahăr brun pentru a-ţi exfolia pielea. Dacă ai pielea sensibilă, optează pentru peeling-uri cu fructe de pădure.

3. Înmoaie-ţi cuticulele
Cumpără un ulei pentru cuticule bun, care o să te ajute să le îndepărtezi. Aplică-l pe cuticule, apoi împinge-le uşor, folosind un băţ special.
4. Pileşte-ţi unghiile
Este recomandat să foloseşti o pilă cu diamante (o pilă metalică inovatoare, ce are pulbere de diamante deasupra). Pe lângă faptul că poate funcţiona în toate direcţiile, e mai puţin abrazivă pentru unghii. Găseşti o astfel de pilă în magazinele de specialitate (Sephora etc.)
5. Aplică o mască de picioare hidratantă
Răsfaţă-ţi picioarele cu o mască hidratantă. Aplic-o pentru 10-15 minute, acordând o atenţie deosebită călcâielor. Cele mai eficiente măşti pentru picioare sunt cele care conţin argilă sau extracte de uleiuri vegetale.
6. Foloseşte întăritor de unghii
Pentru a-ţi face unghiile să arate excelent chiar şi fără lac de unghii, aplică un întăritor în două straturi. Pe lângă aspectul fizic, conform numelui său, va întări suprafaţa unghiei.
7. Foloseşte un deodorant de picioare
Un spray deodorant pentru picioare, cu extract de mentă, îţi va oferi prospeţime şi senzaţia de uscat pe durata întregii zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates