Social Icons

luni, 8 aprilie 2013

Tehnici pentru a da volum părului fin și moale




Ai părul moale, fin, aproape lipit de cap şi care stă coafat numai câteva ore după spălare? Nu eşti singura care trece prin asta! Ca să rezolvi această problemă, încearcă trucurile de mai jos. Vei rămâne uimită de rezultate.
Înainte să te dai bătută în încercarea de a-i da volum podoabei capilare, trebuie să ţii cont de faptul că, pe lângă „textura” lui fină, o moştenire genetică mai „păcătoasă“, părul arată în acest fel şi din cauza obiceiurilor tale defectuoase de înfrumuseţare.
De exemplu, dacă îl prinzi tot timpul la fel şi ai aceeaşi cărare, firele de păr din zona respectivă se subţiază şi apoi se rup. În plus, nu-l pieptăna imediat după ce-ai ieşit de la duş, deoarece îi va dispărea elasticitatea şi cosiţele tale vor fi întinse în exces, pierzându-şi astfel volumul natural.
Produse speciale,în funcţie de nevoi
Firele de păr se încarcă şi se încurcă, dând coafurii un aspect neplăcut, dacă foloseşti produse de îngrijire nepotrivite. Alege un şampon care hidratează şi intensifică circulaţia la nivelul scalpului, care întăreşte şi curăţă delicat podoaba capilară, fortifică rădăcina şi îi conferă părului o luminozitate aparte. Încearcă să foloseşti balsamul doar o dată pe săptămână, mai ales dacă ai părul lung şi drept, pentru că o să devină şi mai moale.
Usucă-ţi părul cu föhnul!
După ce te-ai spălat pe cap, lasă părul câteva minute să se usuce acoperindu-l cu un prosop pufos, care să absoarbă umezeala. Şterge-l uşor, fără a-l agresa prin frecare. Nu-l lăsa să se usuce natural, pentru că firele de păr îmbibate cu apă vor sta apoi lipite de cap. De asemenea, modalitatea în care-l usuci cu föhnul poate să-ţi garanteze o coafură mult mai electrizantă. Aparatul care usucă părul trebuie ţinut în direcţia opusă creşterii firelor, iar tu trebuie să înclini capul într-o parte şi în alta. Nu în ultimul rând, pentru rezultate impresionante, alternează aerul cald al föhnului cu cel rece.
Cum se obţine o bună fixare
Fixativul, serul, spuma şi toate celelalte produse de styling, menite să facă părul să pară mai bogat, trebuie aplicate cu moderaţie. Alege-le pe cele care conţin silicon, deoarece nu permit firelor de păr să se turtească şi dau un luciu aparte coafurii. Distribuie spuma de păr cu ajutorul unui pieptene sau al unei perii, ca să eviţi îngrăşarea rădăcinii, iar fixativul pulverizează-l de la distanţă, după ce ai terminat de aranjat cosiţele.
Ce variante mai ai
Ca să obţii volum, tunde-ţi părul în scări. Mai poţi încerca şi accesoriile de păr pentru volum, cum sunt bureţii pentru cocuri şi agrafele. Taparea părului este şi ea o metodă clasică de a avea un păr plin de vitalitate. Ai nevoie de un pieptene cu dinţi deşi, cu care să „înfoiezi“ părul începând din creştet. Aplică apoi puţin fixativ sub şuviţe, pentru a dura mai mult timp. Dacă rămân fire de păr dezordonate, dă uşor cu o perie peste ele până obţii forma dorită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates