Social Icons

miercuri, 20 martie 2013

Vergeturile, o problemă inestetică. Vezi cum poţi să-ţi prepari singură un remediu eficient




În încercarea de a pierde multe kilograme într-un timp foarte scurt, multe femei cauzează un rău iremediabil pielii şi uneori organismului. După o dietă foarte strictă, pielea are foarte mult de suferit şi semnul evident constă în apariţia vergeturilor.
Coapsele, gambele, fesele şi abdomenul sunt cele mai frecvente locuri în care vergeturile, acele linii inestetice vineţii sau albe, îţi fac apariţia. Vestea proastă este că aceste vergeturi nu dispar niciodată cu adevărat. Le poţi estompa, le poţi ameliora aspectul, dar, adevărul este că nu pot scăpa de ele definitiv.
                Dacă şi tu te confrunţi cu astfel de probleme, trebuie să ştii că nu ai de ce să investeşti sume considerabile în produse care îţi promit că te scapă de vergeturi.
                Metoda optimă de a trata vergeturile constă într-o dietă echilibrată şi o hidratare optimă a corpului. Astfel, în loc să investeşti bani în creme şi geluri este mai bine să îi investeşti în mâncăruri sănătoase care îţi ajută pielea să se regenereze. Ca şi în lupta cu celulita, şi în tratarea vergeturilor este foarte importantă hidratarea, aşa că nu uita să  bei opt pahare de apă pe zi.
                De asemenea, este important să îi furnizezi organismului vitaminele A, C şi E, precum şi zinc. Aceşti nutrienţi sunt responsabili de regenerarea celulară, procesul natural care te va ajuta în lupta cu vergeturile. Aceşti nutrienţi îi poţi găsi în peşte, salată, spanac, ouă, fasole, semniţe şi nuci.
                Pentru a ajuta din exterior la regenerarea pielii, în zonele afectate de vergeturi, poţi încerca unele tratamente naturale.
                Un astfel de tratament natural are la bază uleiul de măsline şi gelul de aloe vera. Pentru a prepara o loţiune foarte eficientă în estomparea vergeturilor ai nevoie de:
- jumătate de cană de ulei de măsline
- un sfert de cană de gel de aloe vera
- 6 capsule de vitamina E
- 4 capsule de vitamina A.
                Iniţial se amestecă într-un castron vitaminele A şi E si ulterior se adaugă uleiul de măsline şi gelul de aloe. Compoziţia se amestecă bine, până rezultă un compus omogen. Loţiunea se aplică pe coapse, pe abdomen, pe fese şi pe gambe, masând uşor.
Un alt tratament eficient este cel pe bază de vitamina C.  Ai nevoie pentru a prepara acest tratament doar de vitamic C şi zahăr. Foloseşte zahărul pe post de exfoliant, în zonele cu vergeturi, în timpul duşului. Prin exfoliere, cureţi pielea de celulele moarte şi încurajezi dezvoltarea de noi celule.
                După duş, ia două tablete de vitamina C pisate mărunt şi amestecă-le cu o lingură de cremă de corp obişnuită. Amestecă bine, până când particulele din tabletele de vitamina C se încorporeză perfect în loţiunea de corp. Aplică această cremă pe tot corpul, insistând în zonele cu vergeturi..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates