Social Icons

marți, 21 august 2012

5 trucuri pentru ca dinţii tăi să pară mai albi


Ai putea să apelezi la o albire profesională, dar trebuie să fii pregătită să scoţi din buzunar câteva milioane bune. Există însă şi soluţii la îndemână, care nu sunt deloc costisitoare şi au efecte garantate.
1. Nu sări peste spălatul pe dinţi
Cel mai importat pas pe care trebuie îl respecţi dacă vrei să te bucuri de nişte dinţi albi şi sănătoşi este să îi speli de cel puţin două ori pe zi. Noaptea, în timpul somnului, se dezvoltă foarte multe bacterii în gura ta, aşa că nu sări peste spălatul pe dinţi. Dimineaţa, primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când te trezeşti este să te speli pe dinţi. Nu după ce mănânci, nu după ce bei apă şi nu după ce fumezi. Doar aşa poţi începe cursa către o dantură perfectă!
2. Foloseşte aţa dentară şi apa de gură
Par nişte “opţionale”, dar nu sunt. Este esenţial să foloseşti aţa dentară, pentru a îndepărta resturile de mâncare din zonele în care periuţa de dinţi nu face faţă. Clătirea la final cu apă de gură va preveni formarea plăcii, care poate cauza îngălbenirea dinţilor.
3. Ce să mănânci pentru a avea dinţi albi
Include în alimentaţia ta fructe şi legume proaspete. De exemplu, merele, ţelina şi morcovii acţionează ca nişte alimente naturale care favorizează albirea dinţilor. Căpşunile şi portocalele sunt considerate şi ele nişte agenţi naturali de albire, datorită acidităţii pe care o provoacă.
4. Ce să nu consumi dacă vrei să ai dinţi albi
Încearcă să eviţi pe cât posibil cafeaua şi vinul roşu. Băuturile acidulate sunt şi ele o alegere foarte proaste, pentru că erodează smaltul dinţilor. Nu le consuma prea des, iar atunci când nu te poţi abţine, foloseşte un pai, pentru a limita contactul direct cu dinţii.
5. Scapă de pete cu oţet de mere
Dacă ai dinţii pătaţi, oţetul este un ingredient natural de care te poţi folosi. Trebuie doar să aplici câteva picături pe periuţa de dinţi şi să continui periajul ca şi când ai folosi pasta. La sfârşit, clăteşte bine cu apă rece. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates