Social Icons

vineri, 10 august 2012

Sfaturi pentru slăbit de la nutriţioniştii atleţilor olimpici


Începerea Olimpiadei, ne atrage atenţia asupra atleţilor extraordinari care se înfruntă în competiţiile de la Londra. Dar în spatele acestor sportivi, se află o întreagă echipă, care le asigură o îngrijire demnă de performanţele lor.
Dacă te-ai întrebat vreodată ce fel de diete urmează  aceşti sportivi deosebiţi, acum este momentul să afli ce recomandă nutriţionişti lor pentru un stil de viaţă sănătos şi plin de energie.
1. Nu săriţi peste micul dejun. Nu este o noutate, dar doctorul Dan Benardot, care lucrează cu echipa olimpică de atletism a Statelor Unite aminteşte din nou acest lucru. În opinia sa, cea mai mare greşeală pentru silueta este să omiţi micul dejun, care trebuie să fie cea mai consistentă masa a zilei. Aşadar nu te abţine de la prea multe. O omletă cu salată şi două felii de pâine prăjită, cereale cu fructe sau chiar brânzeturi şi legume, sunt opţiuni delicioase şi consistente.
2. Bea apă în timpul exerciţiilor fizice. Deşi unii antrenori recomandă să nu bei apă în timpul exerciţiilor, şi nici jumătate de oră după, studiile arată că se ard mai multe calorii când bei puţină apă la temperatura mediului în care te afli, în timpul exerciţiilor. Este şi teoria Amandei Carlson-Phillips, vicepreşedinte al Centrului de Nutriţie şi Cercetare pentru Atleţii profesionişti, din Arizona.
3. Cu cât ai mai multe culori în farfurie cu atât e mai bine. Beth Duryea, consultantul pe nutriţie a echipei feminine olimpice de ciclism, spune că este important să ai în farfurie o varietate cât mai mare de legume. Legumele şi fructele conţin antioxidanţi care te ajută să fii în formă şi plină de energie.
4. Planificarea e importantă. Alicia Kendig, coordonator la Centrul de antrenament olimpic din Colorado, crede că este important să îţi gândeşti meniurile pe mai multe zile şi să ai în frigider mâncăruri sănătoase tot timpul. În felul acesta, când ţi se face foame, nu rişti să faci o alegere proastă. De asemenea, ea recomandă să ţii în poşetă mereu o gustare sănătoasă. Poate fi un pachet de biscuiţi din cereale integrale fără zahăr, o punguţă cu migdale neprăjite sau un fruct.
5. Eliminarea carbohidraţilor este o greşeală. Asta s-ar putea să ţi se pară surprinzător însă, Alicia Kendig şi Amandei Carlson-Phillips sunt de părere că e o greşeală să renunţi complet la carbohidraţi, deoarece organismul are nevoie de astfel de nutrienţi. Ideea este să nu consumi prea multe alimente bogate în carbohidraţi în acelaşi timp, pentru că organismul primeşte prea mult şi începe să stocheze, sub formă de grăsimi. Cerealele integrale, consumate cu moderaţie, sunt însă o sursă excelentă de energie, la care nu trebuie să renunţăm, cred specialiştii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates