Social Icons

joi, 2 august 2012

Spune stop părului deteriorat şi uscat printr-o metoda simplă şi sănătoasă


Deşi învestim foarte mulţi bani, lunar, în cosmetice şi tratamente pentru păr, sănătatea sa, aspectul său frumos şi strălucitor, vin mai curând din interior. Aşadar, alimentaţia noastră, mai precis nutrienţii şi vitaminele din ea, este factorul cel mai important atunci când vorbim despre frumuseţea părului.
Dacă vrei să scapi de probleme precum uscăciunea firului de păr, căderea părului, scalp iritabil sau aspectul tern, iată de ce vitamine ai nevoie.
Vitamina A. Are un rol esenţial în creşterea rapidă a părului şi regenerarea firului. Aşadar, dacă vrei ca părul să îţi crească mai repede, adaugă în meniul tău cartofi dulci, salată creaţă, brocoli, spanac şi pepene.
Vitamina B. Dacă îţi cade părul, atunci cel mai probabil ai o carenţă de vitamina B, în toate formele sale  - B2, B6 sau B 12. Această vitamine întăreşte firul de păr şi rădăcina. Găseşti complexul de vitamine B în suplimente speciale sau în fructe de mare şi peste.
Biotina. Este o altă formă a vitaminei B, deşi este numită uneori vitamina H, despre care se crede că protejează firul de păr de uscăciunea excesivă, încetineşte procesul de albire şi întăreşte rădăcina, prevenind căderea părului. Se găseşte în suplimente alimentare, în farmacii.
Vitamina C. Ştim deja că Vitamina C, mai ales cea care provine din citrice, este un adjuvant excelent al sistemului imunitar şi joacă un rol important  în regularizarea nivelului de sebum. Consumă cât mai multe citrice, fructe şi legume în general, însă dacă fumezi sau bei alcool în mod frecvent, ia şi suplimente pe baza de vitamina C.
Vitamina E. Este nutrientul natural pentru piele şi păr şi este cea care conferă părului un aspect sănătos şi strălucitor. Din păcate vitamina E nu se găseşte în cantităţi suficiente în alimente, şi de aceea este nevoie de suplimente. Consultă-ţi mai întâi medicul de familie.
Seleniu. Este un mineral care contracarează efectele toxinelor, care nu numai că fac rău organismului, dar deteriorează şi părul. Seleniul se găseşte în usturoi, peşte, fructe de mare, carne de pui, cereale integrale şi seminţe de floarea soarelui.


Un comentariu:

coco spunea...

io ii trag cu somon :)

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates