Social Icons

miercuri, 8 august 2012

Sfaturi utile pentru un bagaj de vacanţă cât mai mic. Vezi ce pune în el o fashionistă


Dacă eşti precum melcul şi înainte de o călătorie împachetezi cu tine toată casa, e timpul pentru o schimbare. Urmează regulile de mai jos şi ai să te feliciţi după ce ajungi la destinaţie fără să faci bătături la mâini sau să-ţi torturezi spatele.
Începe cu o geantă de voiaj mai mică. Cu cât valiza e mai mică, cu atât e mai uşor de ridicat, lucru extrem de important dacă ajungi într-un oraş cu multe străzi pietruite sau situat pe dealuri. În plus, nu vei mai avea loc de toate lucrurile inutile pe care le împachetezi de fiecare dată, doar ca să le aduci neatinse înapoi acasă. E bine ca înainte să o alegi, să ştii cam cum arată locul unde ajungi. Un troller este util dacă eşti în oraş, dar nu ai ce face cu el în mijlocul naturii, unde nu ai străzi asfaltate.
Urmăreşte buletinul meteo. E bine să ştii cam ce vreme se anunţă în oraşul pe care-l vei vizita, ca să nu împachetezi jachete de ploaie, umbrele sau cizme dacă meteorologii spun că timpul va fi însorit. 
Alege-ţi garderoba în avans. Asta nu înseamnă să iei cu tine 5 rochii şi 3 fuste dacă tu ai de gând să stai doar 4 zile în vacanţă. Cu cât ai putea să-ţi asortezi mai multe haine între ele, cu atât vei îngrămădi mai puţine în geantă. O pereche de blugi şi o fustă ar putea fi combinate cu un tricou, o bluză elegantă şi o bustieră, rezultând astfel 6 ţinute diferite. 
Inspiră-te de la păpuşile ruseşti Matrioska. Asta înseamnă să împachetezi lucrurile unele în altele: trusa de machiaj în buzunarul rucsacului, şosetele în pantofi, lenjeria în cupele sutienului. Un alt pont excelent pe care îl vei auzi de la oricine călătoreşte mult este să-ţi rulezi hainele ca şi cum ai face clătite: eviţi şifonarea şi câştigi şi mai mult spaţiu. 
Fii prevăzătoare. Pune crema de mâini, ochelarii de soare, periuţa de dinţi, încărcătorul telefonului mobil sau alte lucruri de care s-ar putea să ai nevoie frecvent deasupra. Astfel nu ai să scoţi totul din valiză atunci când cauţi ceva, pentru ca apoi să sari pe valiză, sperând să se închidă la loc.
Nu împacheta ca şi cum te-ai pregăti pentru un dezastru. Ia în calcul cel mai bun scenariu înainte să pleci la drum şi gândeşte-te că spumă de păr, cremă cu protecţie antisolară sau pastă de dinţi găseşti cam peste tot. Dacă nu ai pielea sensibilă sau interdicţie la anumiţi compuşi chimici, nu are rost să cari un recipient de 500 de ml cu şampon când oricum nu ai să consumi nici jumătate de el. Ori iei unul de voiaj, de dimensiuni minuscule, ori cumperi de acolo. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates