Social Icons

marți, 19 februarie 2013

5 noi măști naturale pentru un păr sănătos și plin de strălucire



Părul tău este uscat, lipsit de strălucire și nu reușești să-l aranjezi? Descoperă cinci măști noi cu ingrediente naturale care hrănesc părul și îi redau sănătatea.
Pentru ca părul tău să arate impecabil trebuie să-l hidratezi și să tunzi vârfurile periodic, atunci când vezi că este afectat de factorii externi. Dacă obișnuiești să-ți vopsești părul, reține că el va avea nevoie de și mai multă atenție din partea ta, deoarece substanțele chimice din compoziția vopselelor îi vor afecta structura. Astfel, că balsamul și măștile hidratante, dar și o alimentație echilibrată sunt armele care te vor ajuta să ai un păr sănătos.
O primă regulă pentru un păr sănătos este utilizarea balsamului la fiecare spălare. De asemenea, măcar o dată pe săptămână trebuie să-l răsfeți cu o mască intens hidratantă pe care să o lași să acționeze 15-20 de minute, acoperind capul cu o cască pentru duș și un prosop. Ai numeroase opțiuni pentru a prepara o mască din ingrediente naturale. Iată care sunt cele mai potrivite combinații:
1. Masca reparatoare
 Dacă ai vârfurile casate, cele mai bune ingrediente pe care le poți folosi sunt uleiurile de cocos, măsline, jojoba în amestec cu banană și miere de albine naturală. Potrivit specialiștilor, bananele sunt un remediu bun pentru părul uscat și rebel. Astfel că pentru a obține o mască reparatoare poți să amesteci: o jumătate de banană pisată cu 4 linguri de apă, 1/4 cană cu maioneză, 1 lingură cu ulei de cocos, 1 lingură cu ulei de măsline, 1 lingură cu ulei de jojoba și 2 linguri cu miere de albine. Aplică masca de la rădăcină la vârfurile părului, las-o să acționeze 20 de minute acoperind capul cu o pungă și un prosop. Spală apoi părul cu șampon.
2. Mască fortifiantă
Cel mai bun ingredient pentru părul degradat și vopsit intens este oul, bogat în proteine care hrănesc firul și netezesc cuticulele. Amestecă un ou cu 1 lingură de ulei de cocos, 1 lingură cu ulei de măsline și 1 lingură cu miere de albine. Lasă masca să acționeze 15 minute, după care șamponează părul.
3. Mască pentru părul sârmos cu firul gros
 Pentru părul sârmos, avocado este cel mai bun ingredient. Datorită conținutului bogat în vitamina E și a texturii cremoase, avocado este potrivit pentru hidratarea părului. Amestecă în blender o jumătate de avocado cu 1 ou, 1 lingură cu ulei de cocos și 1 lingură cu miere de albine. Aplică pe lungimea părului, lasă să acționeze 20 de minute și îndepărtează cu șampon.
4. Mască intens hidratantă
Mierea de albine și maioneza sunt cele două ingrediente care asigură o hidratare optimă părului foarte uscat și dificil de coafat. Aceste două ingrediente hrănesc firele de păr și redau strălucirea podoabei capilare. Amestecă aceste două ingrediente cu 1 lingura de ulei de măsline, puțină apă și lasă masca să acționeze 15 minute.
5. Mască de întreținere
 Maioneza, oul și mierea de albine sunt cele mai bune soluții pentru șuvițe perfecte. Amestecă un ou cu o jumătate de cană de maioneză, 2 linguri de miere de albine și 2-3 linguri cu apă. Aplică masca cu 15 minute înainte de a te spăla pe cap. Este recomandat să aplici această mască o dată sau de două ori pe săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates