Social Icons

vineri, 15 februarie 2013

Măşti pentru unghii



O femeie trebuie să aibă mereu o manichiură frumoasă. Dacă îţi doreşti să ai unghii rezistente şi lucioase nu este suficient doar să le tai în mod regulat şi să le dai cu ojă, ci trebuie să le îngrijeşti şi cu o serie de produse. Descoperă care sunt acestea şi prepară-ţi cele mai bune măşti pentru unghii sănătoase şi rezistente.
La ce ajută folosirea unor măşti pentru unghii?
Măştile pentru unghii ajută în primul rând la regenerarea lor, le întăresc, dar, cel mai important, le ajută să nu se mai exfolieze sau rupă. De asemenea, unele măşti redau luciul unghiilor şi le ajută să crească mai repede.
Ce ingrediente sunt recomandate în măştile pentru unghii?
Ca măşti pentru unghii sunt recomandate fie cele pe bază de vitamina A uleioasă, fie cele cu ulei de ricin. De asemenea, se găsesc în comerţ nenumărate măşti pentru unghii pe bază de vitamina B, calciu sau keratină, multe dintre ele făcând adevărate minuni pentru unghii.
Măşti pentru unghii pe bază de vitamina A
Vitamina A uleioasă este un adevărat miracol pentru unghiile fragile. O poţi folosi ca atare sau, pentru rezultate mai bune, o poţi combina cu 2-3 picături de ulei de ricin. Foloseşte un recipient mic pentru a amesteca ingredientele şi aplică rezultatul pe unghii folosind un beţişor de urechi sau o pensulă. Aruncă surplusul, deoarece ingredientele îşi pierd eficacitatea în timp.
Masca pentru unghii pe bază de keratină
Kreatina este întâlnită adesea în tratamentele pentru îngrijirea părului. Ea are însă acelaşi efect miraculos şi dacă este folosită drept mască pentru unghii. Aplic-o cu un beţişor de urechi pe toată suprafaţa unghiilor şi apoi, pentru a maximiza efectul, poartă o pereche de mănuşi. Dacă doreşti să îţi răsfeţi şi mâinile, nu doar unghiile, îţi recomand să le masezi cu puţin ulei de cocos încălzit.
Mască pentru unghii pe bază de lămâi
Deşi lămâia este în general contraindicată pentru piele, fiind prea acidă, ea face minuni pentru unghiile pătate de la ojele închise la culoare. Combină zeama de lămâie cu 2-3 picături de ulei de jojoba şi aplică amestecul pe unghii folosind o periuţă de dinţi. În funcţie de cât de pătate sunt, s-ar putea să fie necesară repetarea procedeului timp de câteva zile. Nu uita faptul că înainte de aplicarea ojei este indicat să foloseşti şi o bază pentru unghii, care să te ajute să eviţi pătarea lor.
Foloseşte regulat aceste măşti pentru unghii, alternându-le pentru a scapă de unghiile fragile şi terne. Ţine cont de faptul că prepararea unei astfel de măşti pentru unghii îţi ia maximum 5 minute iar rezultatul final este cel puţin la fel de reuşit ca şi cel obţinut după vizitele regulate la salon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates