Social Icons

luni, 4 februarie 2013

Tunsoarea bob: Află totul despre ea şi vezi dacă se potriveşte în funcţie de forma feţei tale




Anna Wintour, un nume care taie şi spânzură în lumea modei, o poartă cu mândrie de aproape 50 de ani. Pentru ea tunsoarea bob a devenit o semnătură, încadrată mai mereu de ochelarii de soare, un accesoriu de care nu se desparte decât rareori. Iar dacă o persoană care scrie şi rescrie tendinţele din modă e fidelă unei coafuri atât de mult timp, se înţelege că nu prea ai cum să dai greş cu un bob.
Inventat în anii ‘20, când femeile se luptau ca să obţină drept de vot, tunsoarea cu părul tăiat aproximativ la aceeaşi lungime, puţin mai sus de umeri, a devenit un simbol al libertăţii şi independenţei. În timp a evoluat şi astăzi poţi alege din mai multe tipuri de bob.
Bobul de tip paj, cu bretonul tăiat deasupra sprancenelor à la Anna Wintour, a fost extrem de popular în anii ‘50, când părul se oprea chiar deasupra umerilor. Cu trecerea anilor lungimea lui a tot scăzut, iar stiliştii îl coafau cu bucle înăuntru sau spre exterior.

Bobul în forma literei A, cum îl poartă Victoria Beckham, este puţin asimetric, cu părul mai lung în partea din faţă. În schimb bobul de tip chinezesc, afişat cu mândrie de Rihanna, este sic, tineresc şi uşor de întreţinut. Părul este tăiat puţin în scări spre margini, permiţându-i să se aşeze singur, fără vreo perie de coafat.
Tunsoarea Eton, botezată după modul în care erau tunşi studenţii de la universitatea din Marea Britanie, a fost popularizată de Josephine Baker şi considerată mulţi ani o coafură care masculiniza feminitatea. Cu părul extrem de scurt şi tuns parcă pentru a se încadra de minune sub o pălărie de tip cloche, este bobul perfect pentru a-ţi scoate în evidenţă trăsăturile feţei.
Lungimea bobului merge mână-n mână cu forma feţei tale. Dacă te numeri printre norocoasele care au maxilarul bine definit şi gâtul destul de lung, atunci poţi să alegi un bob tăiat scurt, imediat sub urechi, care să-ţi evidenţieze atuurile. Pentru persoanele cu faţa rotunda mai potrivit este bobul ceva mai lung, care să încadreze chipul.
Tipul de păr este la fel de important. Părul creţ şi bobul nu merg foarte bine împreună pentru că rişti să araţi ca un triunghi. Aşa că dacă nu vrei să-ţi aranjezi părul în fiecare zi cu peria sau să te straduieşti să-i dai o formă, optează pentru altă tunsoare. În cazul părului fin, cere-i stilistului tău un bob gradat, cu şuviţele tăiate mai scurt în spate şi lăsate mai lungi în faţă, care să-ţi adauge volum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates