Social Icons

duminică, 6 ianuarie 2013

10 lucruri pe care nu le ştiai despre corpul tău



          Vei spune că te cunoşti suficient şi că nu te mai poate surprinde nimic la corpul tău, însă te înşeli! Sunt şi lucruri pe care nu le ştii! Iată câteva dintre ele:
1. Fiecare om are o amprentă unică a limbii. Precum amprenta mâinii, limba este un organ unic a cărui textură şi formă diferă de la om la om.
2. Corpul tău este mai înalt dimineaţa decât seara. Corpul uman se măreşte cu un centimetru şi jumătate dimineaţa, datorită fluidelor dintre discuri, care se “încarcă” în timp ce dormim. De-a lungul zilei, nivelul fluidelor scade, pe măsură ce discurile se comprimă, astfel încât corpul pierde înălţimea suplimentară.
3. Piciorul are cea mai groasă piele din întregul corp. Pielea tălpilor şi a mâinilor are 4 milimetri de grosime, fiind cea mai groasă de pe întregul corp omenesc. 
4. Ochiul stă pe o mică perniţă de grăsime care are capacitatea de a se deforma la cea mai mică presiune.
5. Imperiabilitatea pielii. Pielea nostră este impermeabilă la apă.
6. Poziţia corpului îţi afectează memoria. Înainte să-ţi ameninţi soţul pentru că a uitat data căsătoriei, asigură-te că stă într-o poziţie similară celei în care s-a produs evenimentul. Un articol apărut în publicaţia Cognition susţine că episoadele din trecut sunt mai uşor amintite atunci când ai o poziţie similară celei în care te aflai în timp ce se întâmplă evenimentul.
7. Blonzii au mai mult păr. Culoarea părului determină cât de densă este podoaba capilară. Omul are în medie 100.000 de unităţi foliculare, capabile să producă 20 de fire de păr de-a lungul vieţii individului.  Blonzii (şi blondele) au în medie 146.000 de unităţi foliculare, în vreme ce bruneţii au în medie cam 110.000. Şătenii au în medie 100.000, iar roşcaţii cel mai puţin dens păr - 86.000.
8. Unghiile cresc cu 4 mm pe lună şi se regenerează complet între 4 şi 6 luni. Acestea cresc mai repede vara si la mâna dreaptă (în cazul dreptacilor).
9. Corpul nostru poate produce aspirină. Dacă mănânci fructe şi legume, ţi-ai putea ajuta corpul să fabrice aspirină. Descoperirea, publicată în Journal of Agriculture and Food Chemistry, indică faptul că subiecţii care au primit acid benzoic, o substanţă naturală întâlnită în fructe şi legume, şi-au putut produce propiul acid salicilic, componenta principală a aspirinei, cea care conferă proprietăţi antiinflamatorii şi analgezice banalei pastile.
10. Oamenii strălucesc în întuneric. Camere ultra-sensibile au captat micile cantităţi de lumină emise de corpul uman. Cercetătorii japonezi au dat publicităţii imaginile uimitoare cu corpurile care "strălucesc" - ei au numit acest fenomen "bioluminescenţă".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates