Social Icons

miercuri, 23 ianuarie 2013

Epilarea facială - află care sunt cele mai sigure metode



Epilarea părului de pe faţă este destul de problematică. Zona este sensibilă, foarte expusă şi destul de iritabilă. Iar dacă metodele de epilare sunt destul de variate, unele sunt prea scumpe, iar altele periculoase. Hai să vedem care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăreia în parte.
1. Epilarea cu ceară
Este absolut perfectă pentru firele groase şi închise la culoare, deoarece ţine mult şi te ajută să arăţi bine pentru o perioadă mai lungă de timp.
Dezavantaje: este dureroasă şi provoacă iritaţii. Timp de câteva secunde, durerea este atât de intensă încât îţi vine să rămâi cu părul pe faţă decât fără el. Cât despre iritaţii, dacă eşti norocoasă, vei avea parte doar de roşeaţă. Dacă nu, s-ar putea să te alegi cu nişte bubiţe care trec abia când părul a crescut la loc.
2. Epilarea cu creme şi geluri
Acestea nu provoacă durere şi sunt cât se poate de eficiente. Rădăcinile firelor de păr sunt topite, aşa că acest tip de epilare este perfectă pentru persoanele cu ten sensibil.
Dezavantaje: efectele lor sunt de o durată mai scurtă, iar pielea nu va rămâne fină decât 1-2 zile, până când noile fire vor reuşi să iasă la lumină.
3. Epilarea cu laser
Nu doar că îndepărtează firele inestetice de păr, dar le şi reduce densitatea. Epilarea cu laserul închide fiecare folicul în parte, aşa că într-o proporţie de aproape 90%, firele nu vor mai creşte. De regulă, ai nevoie de 6-8 săptămâni de tratament.
Dezavantaje: Din nefericire, epilarea cu laserul este destul de costisitoare. În plus, e nevoie de vizite constante la salon sau la dermatolog pentru a obţine efectele mult dorite.
4. Electroliza
Este cu adevărat singura metodă permanentă de îndepărtare a părului facial. Cum funcţionează? Fiecare folicul este astupat de un dispozitiv metalic care transmite curenţi electrici înspre rădăcină. Astfel, distruge firele de păr de la bază şi le împiedică regenerarea.
Dezavantaje: Aşa cum probabil îţi imaginai, acest procedeu este dureros şi poate să ducă la hiperpigmentarea pielii. Riscurile de a suferi leziuni sunt de asemenea mari.

Un comentariu:

Mada spunea...

Deci cea mai buna metoda ramane pensarea. Nu e nici foarte dureroasa si rxtrage si firul de par de la radacina :)

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates