Social Icons

luni, 14 ianuarie 2013

Fă curăţenie în trusa ta de îngrijire



Ştiai că produsele de înfrumuseţare care au depăşit termenul de valabilitate îţi pot afecta sănătatea? Descoperă la ce pericole te expui dacă le foloseşti pe cele expirate şi la ce interval trebuie să faci curat printre cosmeticalele tale.
Frumuseţea dăunează sănătăţii?! Spre deosebire de alimente, cosmeticele expirate nu au reacţii adverse foarte rapide asupra pielii sau sănătăţii şi, de aceea, multe femei nu le iau în seamă. Cu toate astea, pot fi contaminate cu bacterii, pe care apoi le transferă în piele. Cum îţi dai seama ce să arunci? În primul rând, trebuie să citeşti termenul de garanţie de pe ambalaj sau, în cazul în care crezi că produsul nu a fost depozitat corespunzător, să verifici dacă şi-a modificat mirosul sau consistenţa.
Ce afecţiuni provoacă – Rimelul vechi poate dezvolta bacterii care duc la apariţia conjunctivitei, o boală manifestată prin înroşirea şi umflarea ochilor. Rujul expirat poate usca şi irita buzele, în timp ce pensulele murdare reprezintă spaţiul ideal pentru înmulţirea miroorganismelor care provoacă infecţii, eczeme şi alte boli ale pielii. Ca să nu mai vorbim despre farduri, care, odată intrate în contact cu pleoapele, provoacă iritaţii şi pot chiar afecta vederea…
Dezavantajele produselor din cutiuţe – Toate produsele care se vând în cutiuţe, cum ar fi cremele de ochi, au o viaţă mai scurtă decât cele depozitate în tuburi. De ce? Prin contact manual direct, consumatorul contaminează respectivul produs cu diferite bacterii. De aceea, este bine să-ţi cumperi un aplicator special pentru a împiedica această contaminare ori să te foloseşti fie de beţişoare curate de urechi, fie de dischete demachiante.
Când verifici cosmeticele – Este indicat să faci curăţenie în trusa de machiaj cel puţin o dată pe lună. Aruncă produsele care par expirate sau pe cele care au ambalajul spart ori crăpat. Capacele lipsă trebuie mereu înlocuite.
Valabilitatea produselor de îngrijire: Fond de ten lichid sau cremă – 2 ani. Pudră – 2 ani. Mascara – 6 luni. Atenţie însă: dacă o mascara este folosită zilnic, după trei luni va fi uscată şi culoarea îşi va pierde din intensitate. Ruj – de la 18 luni la 2 ani. Luciu de buze – un an. Creme de faţă – 2 ani. Creme de protecţie solară – un sezon. Parfumuri – 3 ani. Farduri pentru ochi – 2 ani sau mai mult dacă sunt depozitate corespunzător.
La ce să mai fii atentă – Ambalajele cosmeticelor mai precizează şi cât de repede se va degrada produsul din momentul în care îl desigilezi şi acesta intră în contact cu aerul. Vei vedea un simbol asemănător unui borcan cu capacul deschis, având în interior un număr. Acesta indică perioada în care produsul este valabil. De asemenea, ai grijă şi în ce condiţii păstrezi cosmeticele. Este bine să le depozitezi în locuri uscate şi răcoroase.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates