Social Icons

miercuri, 2 ianuarie 2013

Alimente care duc la colorarea smalţului



Colorarea sau îngălbenirea dinţilor este o problemă cu care se confruntă foarte multă lume în zilele noastre. Aceasta apare odată cu trecerea timpului, însă trebuie să atragem atenţia că îngălbenirea sau modificarea culorii dinţilor poate să fie accentuată de obiceiurile alimentare, de fumat şi de administrarea anumitor medicamente.
Unele dintre alimentele care colorează smalţul dentar sunt reprezentate de fructele de pădure (mure, zmeură, afine), sucul de roşii dar şi de băuturile carbogazoase, cafeaua, ceaiurile, vinul roşu.
Deşi consumul acestora este pricipalul vinovat, de fapt consumul oricăror alimente sau băuturi fără o igienă orală corect efectuată poate provoca pătarea şi îngălbenirea dinţilor, astfel:
- alternări neregulate şi repetate între alimente calde şi reci, ce permit porilor să se extindă şi să se contracte, contribuind la pătrunderea agenţilor de colorare în straturile structurale ale dintelui;
- consumul de alimente care conţin acizi;
- problemele sistemice ale organismului;
- hipoplazia smalţului cauzează discromii şi fisuri ale smalţului.
Colorarea dinţilor poate fi uniformă sau poate apărea ca nişte pete sau linii pe suprafaţa smalţului. Zonele colorate pot avea o densitate sau o porozitate diferită faţă de cea a unui smalţ normal.
Acest fenomen este cauzat de infiltrarea anumitor substanţe în pelicula de sub smalţ a dinţilor, determinând pierderea culorii lor albe, naturale. Coloraţiile pot varia de la galben, galben-maroniu, maroniu, gri, gri-negru sau pete albe, în functie de cauza producerii lor.
Fenomenul de îngălbenire a smalţului apare cel mai des în cazul discromiilor dentare. Culoarea naturală a dinţilor umani variază în culoare. Nu toţi oamenii sunt nororcoşi să aibă albul strălucitor drept culoare naturală a dinţilor. O nuanţă uşor gălbuie este întâlnită extrem de frecvent.
Smalţul dentar este mai mult sau mai puţin translucid, ceea ce înseamnă că stratul inferior de dentină este cel care determină culoarea dinţilor. Diferite variaţii în structura dentinei poate afecta culoarea luminii reflectate, rezultând o nuanţă diferită atribuită dinţilor.
În general, această problemă relevă practicarea unei igiene orale necorespunzătoare. Tartrul dentar este cauzat în principal de formarea unei pelicule gălbui (placa bacteriană) pe suprafaţa dinţilor care, nefiind curăţată corespunzator, poate conduce la alte probleme dentare cum ar fi carile sau afecţiuni ale gingiilor.
Pasta de dinti blend-a-med All in One Whitening, prin complexul de staniu pe care il contine, ajuta la pastrarea albului natural al dintilor si la indepartarea petelor. De aceea, este recomandata utilizarea de doua ori pe zi – dimineata si seara – a acestei paste de dinti ce lupta impotriva celor 7 cele mai frecvente afectiuni dentare verificate cel mai des de medicul dentist.
Tendinţa generală, atunci când o persoană are dinţii îngălbeniţi este de a aplica o procedură de albire a dinţilor, însă înainte de aceasta trebuie să se determine şi stopeze cauza care a determinat aceasta problemă pentru a putea fi înlăturată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates