Social Icons

duminică, 27 ianuarie 2013

6 alimente de evitat dacă vrei dinţi mai albi



Se pare că pentru un zâmbet strălucitor nu e nevoie doar de o îngrijire corespunzătoare a dinţilor sau de tratamente de albire. Alimentele şi băuturile pe care le consumi îţi afectează nuanţa dinţilor în mod vizibil. Vezi ce trebuie să eviţi.  
1. Cafeaua
Ştiu, nu îţi imaginezi dimineaţa perfectă fără cafeaua preferată! Din pacate, nu vei putea renunţa de tot la ea şi nici reducerea cantităţii nu te ajută. Aşa că, fă-ţi un obicei din a folosi apa de gură de fiecare dată după ce bei cafea. Dacă eşti la birou şi nu o ai la îndemână, foloseşte apă plată. E mai bună decât nimic.
2.Ceaiul
Nu, nu trebuie să renunţi în totalitate la ceai. Le poţi consuma pe cele de fructe, sau chiar pe cel verde. Ceaiul negru în schimb, ar trebui evitat. Dinţii tăi nu îşi păstrează albul strălucitor dacă bei cu regularitate ceai negru.
3.Ciocolata
E greu să renunţi la ciocolată, dar e bine să ştii că nu e sănătoasă pentru dinţii tăi. Nu doar că afectează culoarea lor, dar favorizează şi apariţia cariilor. Aşa că, fii atentă la cantitatea pe care o consumi.
4.Afinele
Sucul conţinut de afine este o vopsea naturală, semipermanentă. Aşa că, dacă mănânci afine, dinţii tăi se vor colora. Vestea bună ? Culoarea nu este permanentă. Cea proastă... e albastră.
5. Cola
Răcoritoarea băutura nu e deloc sănătoasă pentru dinţii tăi. Indiferent că e dietetică sau nu, îţi poate afecta nuanţa dinţilor. Aşa că, dacă vrei dinţi mai albi, evit-o.
6. Ţigările
Da, ştiu. Ţigările nu sunt un aliment, dar fac totuşi parte din categoria lucrurilor care cauzează îngălbenirea dinţilor tăi. Aşa că, acum au un motiv în plus să te laşi de fumat. Altfel, în loc de o dantură impecabilă vei afişa nişte dinţi pătaţi, îngălbeniţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates