Social Icons

marți, 15 ianuarie 2013

Metode inedite ca să elimini mirosurile neplăcute



Dacă obișnuiești să te înfofolești în anotimpul rece și să mergi prin locuri călduroase sau cu mulți oameni prin jur, este firesc să transpiri. Fenomenul este normal deoarece elimini toxinele. Ce te faci însă cu mirosurile neplăcute?
Dau un gust aparte mâncării și sunt foarte sănătoase pentru organism. În plus, neutralizează mirosul neplăcut al transpiraţiei, datorită concentraţiei ridicate de clorofilă, care are un puternic efect de dezodorizare. Iată de ce trebuie să adaugi în mâncare pătrunjel, mărar, spanac sau alte legume cu frunze verzi.
Transpiri abundent? Ai putea să încerci bicarbonatul de sodiu. Pe lângă efectul de albire a dinților, el împiedică apariția mirosului neplăcut de transpirație. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură cu bicarbonat de sodiu și apă până obții o pastă cu care te dai pe axilă, cu ajutorul unei dischete demachiante.
Clasicul deodorant și antiperspirant din comerț, destul de contestat în ultima perioadă datorită sărurilor de minerale din compoziție ce ar favoriza apariția cancerului de sân, poate fi înlocuit cu piatră de alaun. Ea reglează secrețiile, neutralizează mirosurile neplăcute, lasă pielea să respire și calmează arsurile cauzate de lama de ras. Piatra de alaun nu conține clorhidrat de aluminiu (considerat vinovat de apariția cancerului mamar) și nici amoniu.
Uleiurile de salvie, rozmarin sau lavandă pot fi și ele utilizate pe post de antiperspirante. În funcție de preferințe, combină 5 - 10 picături de substanță cu 30 ml de apă, adaugă soluția rezultată într-un recipient cu spray sau pe o bucată de vată și dă-te în zonele cu probleme, după ce ai făcut duș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates