Social Icons

duminică, 27 ianuarie 2013

Ştii cum să te pui pe primul loc?



Eşti obişnuită să nu refuzi pe nimeni? Problemele oricui sunt mai importante ca ale tale? Îţi neglijezi viaţa şi pasiunile în favoarea celor din jurul tău? A sosit momentul să schimbi asta şi să redevii personajul principal din viaţa ta.
Nu mai este niciun secret pentru nimeni. Dacă cineva are nevoie de tine, nu spui vreodată „nu“. Dacă un prieten are nevoie de un umăr pe care să plângă şi tu eşti ruptă de oboseală, nedormită de trei zile şi cu o durere imensă de cap, mergi să-l ajuţi. Dacă iubitul tău are chef să stea acasă împreună cu tine în seara în care trebuia să ieşi cu fetele în oraş, cu siguranţă îi vei face pe plac. Dar este momentul să ţii cont şi de ceea ce vrei tu, pentru că, în definitiv, tu ar trebui să fii mereu pe primul loc. Răspunde întrebărilor din testul nostru şi ia câteva măsuri pentru a redeveni starul vieţii tale. Dacă tu nu o faci, nu te aştepta ca ceilalţi să schimbe ceva.
Azi este ziua ta şi iubitul tău te sună şi-ţi spune că merge cu băieţii la fotbal. Răspunsul tău este:
A. Nu mergi la nici un fotbal. Ori te prezinţi cu un cadou inspirat şi mă scoţi în oraş la o cină romantică, ori dispari pur şi simplu din viaţa mea!
B. Serios? Dar de ziua iubitei tale ar trebui să fii într-o florărie, pentru a-i alege un buchet senzaţional, nu în drum spre o partidă de fotbal. Dar, asta e, mai uită omul de ziua celor dragi, mergi cu ei, recuperăm noi altă dată!
C. Nu-i nicio problemă, a uitat că este ziua mea. Poate că-şi va aminti mai târziu. Sau poate nu
Tocmai ai terminat un proiect genial la birou. Şeful tău te felicită. Răspunsul tău este:
A. Mulţumesc! Am muncit foarte mult pentru asta, dar am reuşit şi sunt foarte mândră de mine!
B. Mulţumesc! Dar fără colegii mei nu aş fi reuşit să duc la bun sfârşti proiectul.
C. Nu am făcut mare lucru...
Trebuie să te duci până la chioşcul de lângă bloc să iei lapte. Cum te îmbraci:
A. O rochie în care arăţi senzaţional, ruj, ochelari de soare.
B. Un tricou, o pereche de jeanşi şi poate puţin gloss pe buze.
C. Cui îi pasă? Nu va observa nimeni că ai coborât din bloc în pijama.
Te duci la o petrecere unde nu cunoşti aproape pe nimeni. Ce faci acolo?
A. Te distrezi ca şi cum toţi ţi-ar fi prieteni de o viaţă, pleci cu numerele de telefon a cel puţin cinci tipi şi-ţi faci şi un nou prieten bun.
B. Bei ceva, bârfeşti puţin cu prietena ta pe care o găseşti acolo şi pleci.
C. Pleci în cinci minute. Chiar nu ai ce căuta acolo!
Concurezi pentru acelaşi job cu prietena ta cea mai bună. Ce faci?
A. Spui: „Fie ca cea mai bună să câştige!“.
B. Încerci să afli dacă nu există vreo şansă pentru a împărţi jobul.
C. Renunţi. În definitiv, prietenia cu ea este mai importantă decât orice job.
Unde te vezi peste cinci ani?
A. Pe o scenă, acceptând un premiu, măritată cu Ryan Gosling. OK, poate nu chiar Ryan, dar, cu siguranţă, un tip frumos, bogat şi deştept.
B. Făcând aproximativ aceleaşi lucruri, dar pe bani mai mulţi şi pe o poziţie superioară la job.
C. Viitorul este acum. Ce rost are să faci planuri, vezi tu cum te vei descurca atunci.
Deci, care-ţi sunt răspunsurile?
Majoritatea A? Atunci eşti norocoasă, eşti chiar starul vieţii tale. Trebuie doar să ai grijă puţin cu atitudinea de divă: nu-s multe persoane care iubesc personajele înfumurate şi arogante. Lucrează puţin la partea aceasta şi vei fi perfectă. Problema este că tu faci parte dintr-o categorie privilegiată, majoritatea dintre noi ne încadrăm în categoria răspunsurilor B sau, mai rău, C. „Multe femei se consideră inferioare bărbaţilor, chiar dacă nu mai trăim de mult în Evul Mediu“, spune psihologul Claudia Mihalache. „Este esenţial să conştientizezi faptul că tu eşti cea mai importantă  persoană din viaţa ta. Astfel, tot ceea ce vei face de acum înainte va duce la îmbunătăţirea vieţii tale pe toate planurile“, adaugă specialista noastră. Deci, ce-i de făcut?
Tratează-te ca pe o vedetă
Nu trebuie să faci băi cu lapte, să calci doar pe petale de trandafiri şi toată lumea să aplaude când îţi faci apariţia. Dar te poţi gândi la lucrurile mărunte care te-ar face fericită pe parcursul unei zile. Cumpără-ţi ceva frumos, ieşi la o cafea cu o prietenă bună, mergi la concertul trupei preferate, chiar dacă biletul costă o mică avere. Ideea e să simţi că tu eşti suficient de importantă încât să faci lucruri pe care altădată le considerai doar simple mofturi.
Ţine-ţi prietenii aproape
Fă o selecţie a oamenilor cu adevărat importanţi din viaţa ta, pentru că este bine să ai pe cineva lângă tine şi atunci când ţi-e bine şi când treci prin perioade grele. De ce este important să îi alegi cu atenţie? Pentru că ei vor fi cei care cred în tine, nu cei cu care eşti într-o permanentă competiţie. Ei sunt cei care te încurajează, dar şi cei care îţi spun când greşeşti. Astfel, dacă cei din jurul tău au încredere în tine şi alegerile pe care le faci, automat şi încrederea pe care tu o vei avea în tine va creşte.
Fă-ţi mai mult timp pentru tine
Majoritatea dintre noi facem o mulţime de lucruri pentru ceilalţi şi, dacă ne mai rămâne ceva timp, ne ocupăm şi de micile noastre bucurii. A venit momentul să schimbi lucrurile. Indiferent de îndatoririle pe care le ai, încearcă să respecţi câteva lucruri de la care să nu te abaţi: dormi câte opt ore pe noapte, mergi măcar de două ori pe săptămână să faci sport, ieşi măcar o dată pe săptămână cu prietenele în oraş. Sau orice alte lucruri care te-ar face fericită şi pentru care nu găseşti niciodată timp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates