Social Icons

vineri, 25 ianuarie 2013

6 lucruri despre îngrijirea părului pe care nu ţi le-a spus nimeni până acum



Mulţi cred că ştiu totul despre îngrijirea podoabei capilare. Cu toate acestea, adevărul este că puţine persoane au un păr sănătos şi frumos. Citeşte sfaturile de mai jos şi spune-ne sincer: pe câte le ştiai deja?
Niciodată nu-ţi peria/pieptănă părul ud.
Atunci când este ud, abia scos din duş, ai impresia că părul este cel mai uşor de pieptănat. Deşi ai, probabil, dreptate, părul ud este de 3 ori mai firav decât cel uscat. Cel mai bine ar fi să-ţi periezi părul înainte de duş şi să aplici apoi balsamul, cu degetele răsfirate prin păr, ca un pieptene. Lasă-ţi apoi părul să se usuce înainte de a-l pieptăna din nou.
Aplicş şamponul doar pe scalp şi balsamul doar pe păr.
Reclamele la produsele de îngrijire a părului te fac să crezi că ar trebui să-ţi şamponezi părul de la rădăcină până la vârfuri, dar acest lucru nu este doar o risipă de şampon, ci şi un lucru rău pentru păr. Şamponul e făcut să îndepărteze uleiurile din păr, ceea ce e grozav atunci când vine vorba de curăţarea scalpului. Când vine vorba de restul părului, îndepartarea uleiurile este chiar dăunătoare.
Balsamul, pe de altă parte, este menit să descâlcească, să hidrateze şi să trateze părul, ceea ce e grozav pentru vârfuri şi lungimea părului, dar nu la fel de benefic pentru scalp. De fapt, balsamul aplicat pe pielea capului duce la un scalp mai gras, la rădăcini flescăite şi te face să-ţi speli părul mai des.
Şuviţele “naturale” sunt la fel de rele ca cele oxigenate.
Multe femei cu părul castaniu deschis îşi picură lămâie în păr, cu speranţa că soarele va deschide la culoare “natural” respectivele şuviţe de păr. Din nefericire, chiar dacă acele şuviţe sunt naturale, sunt departe de a fi sănătoase, deoarece sunt rezultatul acţiunii dăunătoare a soarelui asupra fibrei capilare. Dacă îţi doreşti cu adevărat şuviţe, mai degrabă mergi la un hair stylist de încredere, care îţi poate oferi acelaşi aspect, la modul ideal cu daune mai mici asupra părului.
Usucă-ţi părul cu foehnul sau îndreaptă-l cu placa, nu amândouă.
Stylingul părului prin uscare are o reputaţie rea, deşi el devine cu adevărat dăunător doar atunci când folosim mai multe aparate de styling. Aşa că fie îţi laşi părul să se usuce singur şi apoi îl îndrepţi cu placa, fie renunţi la îndreptat şi îl usuci cu foehnul. În nici un caz amândouă.
Udă-ţi părul înainte să intri în piscină/mare/ocean.
Înainte de a face o baie în piscină sau în mare, udă-ţi părul cu puţină apă de la robinet. Părul tău poate absorbi doar o anumită cantitate de apă, aşa că dacă îl uzi prima dată cu apă de robinet, împiedici clorul din piscină (mult mai periculos decât cel de la robinet) sau sarea (din mare) să intre în fibra capilară şi s-o distrugă.
Evită să dormi pe feţe de pernă de bumbac.
Dormi, în schimb, pe feţe de pernă din mătase sau satin. Spre deosebire de bumbac, aceste materiale nu absorb umezeala şi sunt mai fine, ceea ce înseamnă că pielea şi părul nu se deshidratează atât de tare peste noapte. În plus, în absenţa materialului mai dur, părul tău se va rupe mai puţin.

2 comentarii:

Ralu spunea...

Foarte interesant, de majoritatea habar nu aveam! Voi ține cont pe viitor. :)

ELISA-VICTORIA spunea...

nu mai srtiu cu ce sa-mi spal parul ,e dezastru ,nu pot sa-l piepten ,

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates